16 Temmuz 2012 Pazartesi

Maskeleme Bandı Nedir? Ne İşe Yarar?

Maskeleme bandı, endüstriyel ve sanayi sektörlerinde farklı uygulamalarda kullanılan ve değişik özellikler taşıyan endüstriyel bir banttır. Isıya ve soğuğa farklı derecelerde dayanıklı versiyonlarda üretilen maskeleme bantları; otomotiv, boya, medikal, tekstil, gıda ve daha bir çok alanda aranılan ve kullanılan maskeleyici ve koruyucu bir malzemedir. 

Otomotiv Sektöründe Maskeleme Bandı: 

Maskeleme bandı otomotiv sektöründe koruyucu ve maskeleyici malzeme olarak kullanılır. Genelde 80 santigrat dereceye kadar dayanıklı olan bantlar, otomotiv parçalarının fırınlanarak boyanması esnasında boyanmaması gereken yerlere uygulanarak, parça fırında boyanır. 
Aynı zamanda pistole ile yapılan boyama işlerinde de aynı şekilde boyanmaması gereken yerlere maskeleme bandı uygulanarak parça korunur. Maskeleme bandı yerinden söküldüğünde iz bırakmamalıdır.



Mobilya Sektöründe Maskeleme Bandı:

Mobilyacıların daha çok kağıt bant diye bildikleri aslında maskeleme bandının ta kendisidir. Otomotiv sektöründe kullanılanın tersine mobilya sektöründe kullanılacak maskeleme bantları ısıya değil kimyasal özellik taşıyan vernik, tiner gibi maddelere dayanıklı olması beklenir. Pistole ve fırça ile yapılan vernikleme, süsleme işlerinde korunması gereken yerlerin üzerini örtmek için kullanılır.



Camcılık Sektöründe Maskeleme Bandı:

Özellikle cam süsleme ve kumlama işlerinde desenlerin korunması için kullanılır. Maskeleme bandı kumlamaya maruz kalması istenmeyen bölgelere yapıştırılarak camın parlaklığını korur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder