6 Temmuz 2012 Cuma

KOLİ BANDI

-Her fırsatta yazmaya çalışarak güncel kalmaya çalışmak bazen anlamsız yazılar ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Bu yazı da onlardan biri olacak gibi-

KOLİ BANDI

Koli bandı yazın sıcakta, kışın soğukta sürekli problem çıkaran ama olmazsa da olmaz olan bir ambalajlama ürünü. Yerlisi, ithali, hotmelti, akriliği, solventlisi derken farklı farklı ebatlarıyla koli bandı uzmanlık derecesinde bilgi gerektiren bir ambalaj malzemesidir. En fazla tercih edilen olarak 45*100 metre koli bandının neredeyse yüzde 50 den fazlası bu ebatla kullanılır, arkasından 45*40 metre, 60*100 metre, 75*66 metre gibi farklı ebatlar ile de kullanılan bant, koli büyüklüğüne göre ya da koli içerisindeki ürünün ağırlığına ve özelliğine göre değişiklik gösterir.



Ülkemizde koli bandı üreticileri çok fazla olmamakla beraber ülke ihtiyacını karşılayarak yurt dışına ihracat yapabilen kapasiteye sahiptirler. Vege, Astel, Klas, Elba, Novita ve Next Tape koli bantları kurumsal ve güvenilir markaların başında gelmektedir. 
Bir de ithal koli bantları vardır ki genelde akrilik ya da solvent olarak ithal edilirler, İthal koli bantları baskılı bant için uygun olmayıp aradığınız her ebata da ulaşamazsınız. En akıllıcası yerli üretim hotmelt koli bandı kullanmaktır. İhtiyacınız olduğu her an her yerden temin edebilir, ebat ve baskı yaptırma sıkıntısı çekmezsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder