5 Temmuz 2012 Perşembe

Koli Bandı Hırsızları

Başlık bazı kişilerin hoşuna gitmeyebilir, ama gerçek bu...
Hemen hemen her sektörde az ya da çok mutlaka bir miktar koli bandı kullanılıyor. Sirkülasyonu daim olan koli bandı bakkalda, züccaciyede, nalburda, benzinlikte kısaca her yerde satılıyor.
Türkiye'de eski ticaret kalmadı, enflasyonun olmadığı ve ya çok az olduğu ülkelerde rekabet çok zordur. Bizde de yakın tarihe kadar enflasyonsuzluk sıkıntısı çekmeyen tüccar, enflasyonsuz ticaretin düşük karlı düzenine alışamadı. 

Evvelden deponuza koyduğunuz koli bandına ve ya siparişini aldığınız baskılı koli bandına sık sık zam geldiğinden deponuzdaki koli bandı durduğu yerde para kazandırırdı. Bildiğim kadar ile 2012 yılından önce 3 sene kadar koli bandı ve baskılı koli bandına zam gelmedi. Hal böyle olunca piyasada fiyat istikrarı tam manasıyla uygulanıyordu. 

KOLİ BANDI HIRSIZLIĞI:

Fiyat istikrarı sağlayan koli bandı, sermayesi kuvvetli satıcılar tarafından müşteriye iletilebilirken  düşük sermaye gücü olan satıcılar fiyat tutturmakta zorlanmaya başlayınca hırsızlık başladı. Müşterinin istediği ürün üzerinde değişiklik yapma süreci az ama istikrarlı kazanca kani olmayanlar ile fiyat tutturamayan merdiven altı satıcıları tarafından başlatıldı. 
Önce 100 metreler 95 metreye, 40 metreler 38 metreye düştü, bu sefer kendi aralarında da müşteride karşılaşan bu aç gözlü firmalar 90 metreye 85 metreye ve hatta 80 metreye kadar düştüler. koli bandı hırsızlığı öyle bir hal aldı ki kör tuttuğunu misali.... 

NASIL KORUNURUZ?

* Aldığınız koli bandını mutlaka ama mutlaka ölçün. Ölçüm, 1 metre 1 metre olarak yapılmalıdır. Aksi halde sağlıklı bir ölçme yapamazsınız.
*Faturada sipariş ettiğiniz ebat birimi ile mutlaka görmek istediğinizi söyleyin. Örnek: 45*100metre Şeffaf  X Marka Koli Bandı.
*Sipariş sözleşmesi kullanın, sözleşmede ebatlar ile ile ilgili hüküm koyun.
*Sipariş sözleşmesini mutlaka ıslak imza ve ıslak kaşe ile onaylatın.
*Çok güvendiğiniz firmalar ile çalışın.
*Koli bandı kullanmayın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder