23 Ağustos 2012 Perşembe

Ağustos Ayında İşler Yavaşladı

İçerisinde Ramazan'ı ve Ramazan Bayramı'nı barındıran ağustos ayı Türkiye ticaretini olumsuz etkiledi. Tüm sektörlerin nabzını tutan ambalaj sektörü ağustos ayı içerisinde neredeyse yarı yarıya yavaşlama eğilimi gösterirken özellikle koli bandı ve streç film ürünlerinin tüketimi % 50 civarında azaldı.

Ambalajcılar bu ay içerisinde üreticisiyle, tedarikçisiyle işlerin durgunluğundan epeyce muzdarip olduklarını bildirirken eylül ayı içerisinde hareketlilik beklediklerini ifade ettiler. Koli bandı üreticileri şu anda ürettikleri bantları stok yaptıklarını, önümüzdeki dönemde alınacak koli bandı siparişlerinde müşterilerini bekletmemek için makinelerini tam kapasite çalıştırmaya devam ettiklerini belirtiyorlar. Koli bandı tüm sektörlerin nabzını tutacak bir ürün olması sebebiyle Türkiye'de ekonominin ne durumda olduğundan da haber almak isteyenler için önemli bir kriter olabiliyor.

Aynı şekilde streç film üreticilerinin de satışların yavaşlamasıyla ilgili şikayetleri olsa da streç film üretimi tam gaz devam ediyor. Ellerindeki ham maddeyi olduğu şekilde bekletmek yerine işleyerek stok yaptıklarını ifade eden üreticiler önümüzdeki ay içerisinde streç film tüketiminin normale döneceğini ümit ettiklerini açıkladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder