14 Eylül 2012 Cuma

Baskılı Koli Bandı Yapan Firmalar 2

İlk yazımızda Baskılı koli bandıyla ilgili iki adres vermiştik. İşlerimizin yoğun olması dolayısıyla ikinci yazıya zaman ayırıp yazamadık. Baskılı koli bandı yapan firmaların tamamı aynı zamanda şeffaf, kahverengi ve renkli koli bandı da üretmektedirler. Hatta çift taraflı bant ve maskeleme bandını da bu firmalardan ya da bayilerinden tedarik edebilirsiniz.
Baskılı koli bandı üreten firmalar arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara daha önce değinmiştik. Klişe bedeli olarak sizden 30-40 TL'den daha fazla ücret talep eden firmaları daha ilk başta elemenizi tavsiye ediyoruz. Yapılan her iş gibi baskılı koli bandının da üreticisine bir sarf maliyeti var. Bu nedenle klişe bedeli müşteri tarafından değil, üretici tarafından karşılanmalıdır. Hadi onu yapmadı diyelim üretici, en azından klişeden kar etme arzusuna düşmemeli, kendi maliyetinin üzerinde klişe bedeli talep etmemelidir. Aksi halde yapılan iş koli bandı satıcılığı değil, klişe satıcılığı olur.

Biz her ne kadar bilgi ve tecrübelerimizi paylaşsak da piyasa o kadar geniş ve koli bandına o kadar fazla talep var ki, düzgün çalışan da iş yapıyor çalışmayan da. 
Sözü daha fazla uzatmaya lüzum görmüyorum. Bu yaz dizisine devam edeceğim. Merak ettiğiniz, sormak istediğiniz sorularınız olursa lütfen konu altına yorum yazarak sorularınızı sorunuz. İlk fırsatta yanıtlamaya çalışacağım. Bir de twitter, facebook gibi hesaplarınız var ise beğendiğiniz yazıları lütfen paylaşınız.



1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Gerçekten baskılı bant yaptırırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle bu konuya vakıf değilseniz kandırılmanız çok kolay. Benim başıma bir değil bir kaç defa geldi çünkü. Güvenilir bir firma bulun ve üçe beşe bakmayın, yoksa daha fazla zarar edersiniz.
    Saygılar

    YanıtlaSil