28 Aralık 2012 Cuma

KOLİ BANDI VE REKLAM


     KOLİ BANDIdır. Bunun farkına varmış olan büyük şirketler de sürekli ihtiyaç duyulmakta olan bu malzemeyi kendilerini markalaştırmak ve kendi firmalarının kolay bir şekilde reklamını yapabilmek amacıyla kullanmak istemişlerdir. Bunun bir neticesi olarak da koli bandı üretimi değer kazanmış ve bu durum sektörün canlanmasına neden olmuştur. Koli bandı üreten firmaların çokluğu beraberinde rekabeti getirmiş, bu da her geçen gün daha kaliteli ürünlerin daha uygun fiyatlarla piyasada bulunmasına neden olmuştur.
      Günümüzde sıklıkla kullanma ihtiyacı duyduğumuz malzemelerden biri de
                Reklam amacıyla üretilen koli bandı bütün sektörlerin çok kısa bir süre zarfında dikkatini çekmeyi başarmıştır. Çok etkili bir yöntem olması nedeniyle sık tercih edilen bu reklam yöntemi, beraberinde firma sahibi olan müşterilerin de kaliteli ürün arayışına girmesine neden olmuştur. Kaliteli ürün arayışında olan müşteriler, koli bandı üreticilerinin de ürettikleri üründe kaliteyi artırıcı ve müşteri memnuniyetini amaçlayan hareketlerinin başlangıcı olmuştur. Bu hareketlerin sonucu olarak da PROBANT gibi oldukça kaliteli ve uygun fiyatta olan ürünler çıkmış ve bunun neticesi olarak hem üreticilerin hem de müşterilerin yüzü gülmeye başlamıştır.
                PROBANT etkili bir yapıştırıcıya sahip olması nedeniyle her iklimde kullanılabilecek şekilde üretilmiş çok özel bir malzemedir. Bu her iklimde kullanılabiliyor olması özelliği çoğu üründe rastlanmayan bir durumdur. PROBANT ihtiva ettiği maddelerin kalitesi nedeniyle hem aşırı sıcaklarda bozulmazken hem de aşırı soğuk olan yerlerde de yapıştırıcılık özelliğinden hiç bir şey kaybetmez. PROBANT kolay bir kullanıma da sahip olması nedeniyle son zamanların en çok tercih edilen koli bandı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bulunduğu sektörde üretildiği ilk günden beri hep zirvede olan PROBANT daha çok uzun bir süre kendinden söz ettirecek gibi görünüyor... 
http://www.probant.com.tr

17 Aralık 2012 Pazartesi

Kağıt Bant Nedir?




Birçok farklı endüstriyel ve sanayi sektöründe çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere üretilmiş olan kağıt yapılı yapışkan bantlara kağıt bant ya da kraft bant adı verilmiştir. Boya, otomotiv, tekstil, gıda, sanayi ve birçok alanda koruma ve kaplama işlemi için kraft bantlardan yararlanılmaktadır. Çeşitli ısı ve soğuğa farklı derecelerde dayanabilme özellikleriyle üretilmiş olan pek çok çeşit kağıt bant mevcuttur. 60 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklara ve yüksek boya kurutma fırınlarındaki sıcaklıklara dayanabilme özellikleri bulunmaktadır.  Bu bantların en önemli özellikleri sağlam, ısıya dayanıklı ve çevreci olmalarıdır. Pek çok farklı alanda kullanılan bu bantlar geni dönüştürülme özelliğine sahiptir.

            Kağıt bantlar, yüzeylere çabuk yapıştırılır ve kolayca çıkarılabilir. Yapıştıkları yüzeyi korumak amacıyla kullanılmaktadırlar. Bu bantlar elastiki bir yapıdadır. Bu nedenle yapıştırılacağı cismin şeklini kolaylıkla alabilirler. Kraft bantlar, piyasada maskeleme bantları olarak da bilinirler. Bu bantlar yapıştırılacakları yüzeyde kalıntı ve yapışkan izleri bırakmazlar. İşte bu nedenden dolayı söküldükleri zeminlerde iz bırakmazlar. Boyama yapmak istemediğiniz yüzeylerde bu bantları rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

            Kraft bantlar birçok farklı sektörde kullanılmaktadır. Kağıt bantların en yoğun olarak kullanıldıkları sektör cam sanayisidir. Özellikle camda desenleme ve kumlama işlemi yapılırken bu bantlar desenleri korumak amacıyla kullanılmaktadır. Kraft bantların kullanımındaki bir diğer amacı ise kumlanması istenemeyen bölgelere yapıştırılarak; yapıştırıldığı bölgelerdeki camın parlaklığını korumaktadır.  Mobilya sektöründe maskeleme bantları kağıt bantlar olarak bilinirler. Mobilya sektöründe bu bantların kullanılış amacı kimyasallara olan dayanıklılıklarıdır. Mobilyacılar, mobilyaların süslenmesinde veya cilalanmasında kullanılan vernik, tiner ve boya gibi maddelerin; mobilyanın etkilenmesini istemedikleri bölgelere bu bantları yapıştırarak korumaya çalışırlar. 80 santigrat dereceye varan dayanıklılığı sayesinde maskeleme bantları otomotiv sektöründe de yoğun olarak kullanılmaktadır. Bunlar haricinde ambalaj ve çorap sektöründe de bu bantlardan yararlanılmaktadır. 

Kaynak: https://canbarkod.com

23 Kasım 2012 Cuma

Paket Lastiği Nedir?


Paket Lastiği
               Elastiki yapıda olup, uzayıp kısalabilen, belli bir kuvvete kadar dayanıklı olup kopmayan, gerilip bırakıldığında eski halini alan cisme lastik denir. Paket lastiği, diğer adıyla ambalaj lastiği kauçuktan elde edilmektedir. Ağaçların öz suyundan elde edilen maddeye doğal kauçuk adı verilir. Kauçuk bitki öz suyundan da elde edilebilir. Brezilya, Meksika, Orta Doğu ve Güney Afrika’da yetişen ağaçlar kauçuk yönünden oldukça zengindir. Doğal kauçuk burada yetişen ağaçlardan akıtılarak elde edilir. Daha sonra ağaç öz suyu sertleşmeye bırakılır. Sertleşen madde kauçuk haline gelir. Ham kauçuk, kemer ve çorap yapımında kullanılmaktadır. Kauçuk esnek hale getirilerek, giysi, hortum ve lastik yapımında kullanılmaktadır.

Kauçuk Lastik
            Paket lastiği değişik kauçuk oranlarından elde edilebilmektedir. Bu oranlar; yüzde yetmiş ile başlayıp yüzde yüze kadar değişmektedir. Piyasadaki lastik üreticileri standart olarak yüzde seksen oranında kauçuk içeren ambalaj lastiği üretmektedirler. Bu standart lastik pek çok farklı sektörde ve pek çok farklı alanda ürünlerin paketlenmesi sırasında bir görev üstlenmektedir. Sizin karşınıza en basit olarak çıkabilecekleri nokta marketler ve bakkallardır. Buralarda satın aldığınız ürünler üzerinde ya da paketlerinde bu lastiklere rastlamanız mümkündür. Yine sıklıkla karşılaşabileceğiniz noktalar eczanelerdir. Eczanelerde ilaçların tutturulması amacıyla kullanılmaktadır.


            Paket lastiği başta tarım ve gıda sektörü olmak üzere; tekstil, medikal, ambalaj, ayakkabıcılık ve kırtasiye sektörlerinde de kullanılmaktadır. Bu ufacık malzemenin hayatın birçok alanında karşımıza çıkması ve görevler üstlenmesi oldukça ilginç. Paket lastiği icadı 1845 yılına dayanmaktadır. O tarihlerde Londra’da bulunan ve bir lastik üretici şirketi olan, Messers Perry ve Co Stephen Perry tarafından İngiltere’de üretilmiştir. Üretildiği o günden sonra çeşitli alanlarda kullanılan lastik, o günlerde kağıtları ve zarfları bir arada tutmak amacıyla üretilmiştir. 



30 Ekim 2012 Salı

Baskılı Koli Bandı Çalışmaları


45mm 3 Renk Baskılı koli bandı örnek çalışması.




45mm Tek Renk Baskılı koli bandı örnek numune çalışması




45mm Siyah zemin üzeri 2 renk baskılı koli bandı örnek numune çalışması




75mm Beyaz zemin üzerine tek renk baskılı koli bandı klişe çalışması





60mm Kahverengi zemin üzerine 2 renk baskılı koli bandı örneği.








45mm Farklı zemin renklerinde yapılan çalışmalar, müşterinin onayına sunulmak üzere farklı sunumlar hazırlanmış.

Koli Bandı

Koli bandı yazılarımıza devam ediyoruz. Sonbaharın gelmesiyle karşılaşacağımız koli bandı sorunlarına değinmek istiyorum. Bantlarımızı kesinlikle kuru ve güneş ışığı almayan, mümkünse +18 derecede muhafaza eder, bantlama işlemi yaparken de bant ile kolinin tam temasını sağlamak için el ile iyice sıvazlama yaparsak en ağır kış koşullarında bile bantımızdan istediğimiz randımanı almamamız için neden kalmamış olur. 

Kullandığımız bant ebadını en azından Aralık - Ocak - Şubat dönemlerinde bir kademe yükseltmemiz de yaşayacağımız sorunlara çözüm açısından faydalı olacaktır. Maliyetimizin bir miktar artmış olmasını gözümüzde fazla büyütmeyelim. Çünkü bandı kullandığımız ürünlerimiz koli bandı maliyetlerinden çok daha değerli.

Tüm tavsiyeleri uyguladınız ve hala şikayetiniz var. O zaman mutlaka kullandığınız marka dışında alternatif markalar arayışına girilmesi gerekiyor. Eğer yeri bir ürün kullanmıyorsanız özellikle kış aylarında mutlaka yerli malı hotmelt koli bandı kullanmanızı öneririz. 

Aşağıda, blogumuzda konu ile alakalı daha evvel yayınladığımız ve faydalanacağınızı umduğumuz bir kaç yazımız var. Okumadan geçmemenizi tavsiye ediyoruz. Bir de bizim için 1 dakikanızı ayırarak yazılarımıza yorum yapmanız bizim için çok değerlidir. 



Koli Bandı Çeşitleri

Ekim Ayı araya Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı girmesine rağmen iş açısından epey hareketliydi. En son yazdığımız yazıya baktığımda hemen hemen 1 ay olmuş. 


Koli bandı çeşitleri hakkında biraz bilgilenelim istedim. Umarım faydalı olacaktır. Koli bantları, ambalajın vazgeçilmez ürünleri arasında yerini koruyor ve alternatifi bir ürün çıkması zor gibi görünüyor. Tüketimi daimi olan sarf masraf kalemlerinden bir olan koli bandı kendi arasında da fiyat ve kalite açısından çeşitlilik gösteriyor.


  • Hotmelt Koli Bantları:

Ülkemizde üretimi yapılmaktadır. Hotmelt koli bantları el ile kolay kopma özelliğine sahiptirler, Karton koli, çuval, PVC, naylon gibi bir çok yüzeye yapışma özelliğine sahip, tedarik edilmesi en kolay, fiyat istikrarı en yüksek üründür. İthalatı yapılmadığı söylenecek kadar azdır. Baskılı koli bantları için uygun, soğuk ve sıcağa duyarlı, +18 santigrat derecede, kuru ve güneş ışığına maruz kalmadan saklandığında 3-4 yıl raf ömrü vardır.
Türkiye'de üretilen markalar: Vege Bant, Astel Bant, Klasbant, Elba Bant, Novita, Bants marka bant
  • Akrilik Koli Bantları:

Akrilik Koli Bantları tamamen ithalata dayalı, yerli üretimi olmayan bir bant çeşididir. Daha çok naylon yüzeylerde verimlidir. Fiyat istikrarı yurt dışı döviz kurları ile alakalı olduğundan dalgalanmalara her zaman açıktır. El ile kolay kopmadığından koli bant makinesi ile kullanılması uygun olup, stoklandığı bölgede beğenilmeyen bir koku bırakır. Hotmelt koli bandına göre tedariği hem daha zordur hem de aynı kaliteyi her zaman yakalayamazsınız. Periyodik satın almalarda ürünün gümrüğe takılması gibi, dövizin yükselmesinden dolayı fiyatların değiştiği gibi bir çok sıkıntılı sürece hazır olmanız gerekmektedir. Baskılı bant yaptıramazsınız. 

  • Solvent Koli Bantları:
En pahalı ve tüketimi en az olan ithal bir ambalajlama bandıdır. PVC ve naylon tarzı uygulamalarda en verimli netice alınır. Soğuk zincir ürünlerin ambalajlanmasında en çok tercih edilen üründür. Ebat çeşitliliği çok fazla değildir. Fiyatı pahalı ve kullanım alanları dar olduğundan bir kaç ithalatçı dışında solvent koli bandı ile ilgilenen pek olmadığından tedarik edilmesi zordur. Baskılı bant yaptıramazsınız.




Koli bantları ile ilgili bildiğimiz bazı bilgileri paylaşmaya çalıştık. Değerli okuyucularımız, blogumuzdan daha fazla kişinin faydalanması için lütfen yorumlarınızı eksik etmeyiniz, sosyal paylaşım profillerimizde yer verelim. Tanıtımı yapılacak ürününüz varsa mstf_mstf@hotmail.com 'a mail gönderebilirsiniz.

3 Ekim 2012 Çarşamba

Ekim Ay'ında Palet Streç Fiyatları

Akaryakıta, doğalgaza ve elektriğe gelen zamlarla birlikte palet streç fiyatları da ton bazında zamdan nasibini aldı. Ağustos ayının ortalarında tırmanışa geçen streç film fiyatları ekim ayı girdiğinde 2012 yılının en üst seviyesine ulaştı. 

Ağustos başlarında 1600 - 1650 $ aralığında seyreden fiyatlar, 3 ekim itibarı ile 1900 - 1950 $ civarında sabitlendi gibi. Bu hesaba göre 17 mikron ve 23 mikron palet streç fiyatlarına bir göz atalım:

17 mikron palet streci için burada, 23 mikron palet streci için şurada  bazı bilgilere yer vermiştik. Dilerseniz göz atabilirsiniz.

17*300 metre Streç film, 2,300Gram + masura (300 - 350 gram) ile 2,600 - 2,650 gram gelecektir. Masurayı hesaba katmazsak 2,300 gram * 1950 $  desek, 4,448 $ yani yaklaşık kurla 8,073 TL gibi bir satıcı maliyeti ortaya çıkıyor. Üzerine masura maliyeti, koli maliyeti ve satıcının da kar oranını eklediğimizde çıkaracağımız tahmini fiyat en fazla 10 TL'yi geçmemelidir diye düşünüyorum. 

23*300 metre Streç film ise, 3,100Gram + masura ( aynı şekilde 300 - 350 gram) ile 3,400 ila 3,450 gram gelmelidir. Yine masura hesaba katılmadan basit çarpmamızı yapalım. 3,100 gram * 1950 $ = 6,045 $ adet fiyatı çıkarıyoruz. 6,045 * 1,80 TL kur desek = 10,881 TL satıcı maliyetini buluyoruz. Kağıt masura ve kağıt karton koli için de bir miktar ( yaklaşık 1 TL) maliyet ile satıcının kar edeceği oranı da %10 farzedersek: 
10,881 + 1 = 11,881 * %10 = 13,069 TL tam 300 metre 23 mikron palet streci için ideal tüketici fiyatıdır. Daha azına tabiki razıyız ama daha yüksek bir fiyat kesinlikle kabul edilebilir bir fiyat olmayacaktır.

( Belki biraz karışık bir hesap oldu ama en azından fikir sahibi olunması için yeterlidir diye düşünüyorum. )

Yapacağınız yorumlarla katkıda bulunabilirsiniz.





14 Eylül 2012 Cuma

Baskılı Koli Bandı Yapan Firmalar 2

İlk yazımızda Baskılı koli bandıyla ilgili iki adres vermiştik. İşlerimizin yoğun olması dolayısıyla ikinci yazıya zaman ayırıp yazamadık. Baskılı koli bandı yapan firmaların tamamı aynı zamanda şeffaf, kahverengi ve renkli koli bandı da üretmektedirler. Hatta çift taraflı bant ve maskeleme bandını da bu firmalardan ya da bayilerinden tedarik edebilirsiniz.
Baskılı koli bandı üreten firmalar arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara daha önce değinmiştik. Klişe bedeli olarak sizden 30-40 TL'den daha fazla ücret talep eden firmaları daha ilk başta elemenizi tavsiye ediyoruz. Yapılan her iş gibi baskılı koli bandının da üreticisine bir sarf maliyeti var. Bu nedenle klişe bedeli müşteri tarafından değil, üretici tarafından karşılanmalıdır. Hadi onu yapmadı diyelim üretici, en azından klişeden kar etme arzusuna düşmemeli, kendi maliyetinin üzerinde klişe bedeli talep etmemelidir. Aksi halde yapılan iş koli bandı satıcılığı değil, klişe satıcılığı olur.

Biz her ne kadar bilgi ve tecrübelerimizi paylaşsak da piyasa o kadar geniş ve koli bandına o kadar fazla talep var ki, düzgün çalışan da iş yapıyor çalışmayan da. 
Sözü daha fazla uzatmaya lüzum görmüyorum. Bu yaz dizisine devam edeceğim. Merak ettiğiniz, sormak istediğiniz sorularınız olursa lütfen konu altına yorum yazarak sorularınızı sorunuz. İlk fırsatta yanıtlamaya çalışacağım. Bir de twitter, facebook gibi hesaplarınız var ise beğendiğiniz yazıları lütfen paylaşınız.



3 Eylül 2012 Pazartesi

Baskılı Bant Yapan Firmalar 1

İlk defa baskılı koli bandı yaptıracaksınız ve nereye yaptıracağınızı bilmiyorsunuz. İlk önce buradaki ve şuradaki konuları incelemenizi öneririz. Baskılı koli bandı, bir firmanın kartviziti gibi, tabelası gibi kimliğini ve kişiliğini temsil eden unsurlardan biridir. Bu sebeptendir ki baskılı bantta en önemli mesele istikrardır. Geçmişi olmayanın geleceği de şüphelidir mantığından yola çıkarak mazisi ve geçmişi olan sağlam firmalara yönelmek ilk önceliğimiz olmalıdır. 

BASKILI BANT YAPAN FİRMALAR:

1. Elba Bant Sanayi A.Ş. 

Fabrika Çerkezköy'dedir. Ambarlı'da deposu, Levent'te merkez ofisi vardır. Ticaret ve sanayi odası ikinci 500 firma arasında yer almaktadır. Elba markası ile koli bandı, maskeleme bandı, çift taraflı bantın yanında koruyucu bant ve palet streci imalatı vardır. 
İletişim Bilgileri: 
Merkez Ofis: Büyükdere Cad. Yunus Emre Sok. Topçu İş Merkezi No: 1 Kat: 5 Daire: 14 Sanayi Mahallesi 4. Levent / İSTANBUL
Tel: 0212 270 93 80
Faks: 0212 270 92 41

2.İlkay Kağıtçılık A.Ş.

Fabrika ve ofisler Ambarlı girişinde E5 üzerindedir. Özellikle Çift taraflı bantlar ve etiketler konusunda uzmanlaşmış olan firma, koli bandı ve baskılı koli bandı üretiminde de güven veren firmalar arasında yer almaktadır. 
İletişim Bilgileri:
Adres: Şirketler Yolu Sokak No: 305 Avcılar /İSTANBUL
Tel: 0212 422 17 76
Faks: 0212 422 16 67

Koli Bandı Saklama Koşulları

Satın aldığınız her bandın kolisinde yazmasına rağmen birçoğumuz ne biliriz ne de bilsek bile uygularız. Koli bandı hava sıcaklığı ne olursa olsun 18 santigrat derecede depolanırsa çok daha iyi verim alınır. Koli bandı aynı zamanda nemli ve uçucu kimyasalların bulunduğu yerlerde depo edilmemelidir. Tozdan ve kirden kaçınılmalıdır.
Uygulanacak yüzey temiz olmalı, koli bandı yapıştırılırken yüzeye iyice temas ettirilerek tam yapışması sağlanmalıdır. 

30 Ağustos 2012 Perşembe

İthal Koli Bandı

Ülkemizde OPP Film ithalatının vergilerle engellenmesinden sonra ( OPP Film İthalat Vergisi %40 ) İthal Koli Bandı trafiği hızlandı.  Türkiye'de sadece iki firmanın üretimini yaptığı OPP Film, koli bandının ana ham maddesini oluşturuyor. 

İthal koli bandı dendiğinde ilk akla gelen ülke Çin'de de 2012'nin son çeyreğindeki ekonomik gerileme ve enflasyon ithal koli bantlarının da fiyat artışına sebep oldu. 

Çin'den ürün ithal eden aracı firmalar, Türkiye'de fiyat rekabeti sağlayabilecekleri ürünleri araştırıp Çin'e gittiklerinde ithalatı gerçekleştiriyorlar. İthal edilen koli bantları özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerdeki sektörel toptancılara devredilerek piyasaya sürülmekte. Genellikle parti parti getirilen ithal koli bantları, döviz fiyatlarına göre her partide fiyat değiştirerek fiyat istikrarı konusunda tutarlılık sağlayamıyorlar. Yerli üretim koli bandı karşısında kalite bakımından da pek tutunamayan ithal koli bandı, genellikle İstoç ve Laleli gibi kayıt dışı ticaretin daha hızlı olduğu alanlarda kendisine pazar bulabiliyor. Kurumsal bazda iş yapan firmaların hiç biri ithal koli bandını tercih etmiyor.

Ne kalite ne de fiyat istikrarı konusunda yerli üreticiyle başa çıkamayan ithal koli bantları ithalatçıya da tatlı para kazandırmakta yetersiz kalıyor.

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Vege Koli Bandı

Vege koli bandı 1973 yılında VE-GE markasını tescil etmiş, 1980 yılında da Self Copy markasını bırakmıştır.  Vege koli bantları daha önce İstanbul Sefaköy'deki fabrikasını İzmir'deki kağıt fabrikasına taşımış, üretimine İzmir'de devam etmektedir.

Ve ge markası altında; 
Koli bantları, kraft ambalaj bantları, ofis bantları, çift taraflı bantlar, klişe montaj bantları, maskeleme bantları, koruyucu ve endüstriyel bantlar üretilmektedir. 

Vege Koli Bantları, ülkemizde yıllardır kalitesiyle ve markasıyla tercih sebebi olmuş, sektördeki marka sayısının artması, merdiven altı imalatçıları ya da diğer kurumsal rakipleri karşısında vege koli bandına olan talebi etkilememiştir.

Vege, koli bandının yanı sıra kağıt sektöründe de lokomotif üreticilerden biridir. Son yıllarda yurt dışından ithal edilen kağıtlar karşısında fiyat avantajını koruyamasa da sektördeki liderliği devam etmektedir.

Vege İzmir Fabrika:
Ulucak Beldesi İstiklal Mahallesi 5. Sokak No:6
Kemalpaşa / İZMİR
TEL: +90 232 877 03 56
WEB: www.ve-ge.com.tr

24 Ağustos 2012 Cuma

Baskılı Koli Bandı Yaptırırken Dikkat Edilecek Hususlar

Baskılı Koli Bandının kurumsal kimlik açısından önemine daha evvelki yazılarımızdan birinde değinmiştik. Eğer işletmemizde koli bandı kullanıyorsak baskılı koli bandı kullanmamız için güvenlikten kurumsallığa kadar bir çok sebep saymıştık.Şeffaf bant ile baskılı bant arasındaki fiyat farkını hesap ettiğimizde baskılı koli bandının aslında hiç de pahalı olmadığını görüyoruz.

BASKILI KOLİ BANDI YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

  • Baskılı bandı kullanacağımız ortam solventler ve kimyasallar içeriyorsa üstten baskı yaptırmayıp, alttan baskı yaptırmalıyız. Çünkü uçucu kimyasallar çözünme özelliği taşıdığından baskılı bandın üzerindeki baskılar silinecektir.
  • Kullanacağımız zemin rengi şeffaf beyaz ve ya kahverengi (taba) değilse alttaki resimde görüldüğü gibi klişe boşlukları oluşmaktadır. Bu klişe boşlukları görselliğimize zarar verecek diye düşünürseniz zemin rengimizi beyaz, şeffaf ya da kahverengi olarak ayarlayalım.
  • Baskılı koli bandı yaptırmak istediğinizi söylediğimizde eğer firma sizden klişe parası talep ediyorsa kesinlikle o firmaya baskılı bant yaptırmayın.
  • Baskılı bant sipariş ederken baskı için tedarikçinize biraz zaman tanıyın. Özellikle yaz aylarında en az 20 gün önceden sipariş için gerekli tüm çalışmaların bitmiş olmasına dikkat  edin. Aksi halde baskılı bant kullanmanız gereken yerde baskısız bant kullanmak zorunda kalabilirsiniz.



23 Ağustos 2012 Perşembe

Ağustos Ayında İşler Yavaşladı

İçerisinde Ramazan'ı ve Ramazan Bayramı'nı barındıran ağustos ayı Türkiye ticaretini olumsuz etkiledi. Tüm sektörlerin nabzını tutan ambalaj sektörü ağustos ayı içerisinde neredeyse yarı yarıya yavaşlama eğilimi gösterirken özellikle koli bandı ve streç film ürünlerinin tüketimi % 50 civarında azaldı.

Ambalajcılar bu ay içerisinde üreticisiyle, tedarikçisiyle işlerin durgunluğundan epeyce muzdarip olduklarını bildirirken eylül ayı içerisinde hareketlilik beklediklerini ifade ettiler. Koli bandı üreticileri şu anda ürettikleri bantları stok yaptıklarını, önümüzdeki dönemde alınacak koli bandı siparişlerinde müşterilerini bekletmemek için makinelerini tam kapasite çalıştırmaya devam ettiklerini belirtiyorlar. Koli bandı tüm sektörlerin nabzını tutacak bir ürün olması sebebiyle Türkiye'de ekonominin ne durumda olduğundan da haber almak isteyenler için önemli bir kriter olabiliyor.

Aynı şekilde streç film üreticilerinin de satışların yavaşlamasıyla ilgili şikayetleri olsa da streç film üretimi tam gaz devam ediyor. Ellerindeki ham maddeyi olduğu şekilde bekletmek yerine işleyerek stok yaptıklarını ifade eden üreticiler önümüzdeki ay içerisinde streç film tüketiminin normale döneceğini ümit ettiklerini açıkladılar.

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Koli Bandı

Ambalajlamanın vazgeçilmez ürünü olan koli bandı hakkında blogumda burada ve şurada bahsetmiştim. Temmuz ve ağustos aylarının en büyük problemi koli bantları için aşırı sıcaklardan ibaret. Koli bandı yapısı itibarı ile soğuktan ve sıcaktan etkilenen bir ürün olduğundan dolayı, bu aylarda koli bantlarında yapışmama ve atma sorunları yaşanmaktadır. 
Bantlar, ebatlarıyla, yapışıp yapışmamalarıyla, fiyatlarıyla satın alma işi en zor olan ürünlerden biridir. Siz uygun fiyatlı koli bandı bulursunuz, imalattaki adamlar bandı beğenmezler, yapışmama problemi çekersiniz, ürünler değiştirilir, iade alınır ve saire ve saire... 
Bu durumda ne yapacağız? Sürekli söylediğimiz ve yazılarımızda da belirttiğimiz gibi güvenebileceğiniz bir koli bandı tedarikçisi çok önemlidir. 45x100 olsun, 60x100 olsun ya da diğer ebatlar olsun mutlaka ve mutlaka güvenebileceğiniz tedarikçiler ile çalışınız. 

Tire Kutsan'a Ödül ASD'den


2012 Yılı Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'na katılan 170 proje içinden ödül kazananlar arasında Rumeli Box, Balım Stand ve Choco- Energic Display, rafa hazır ambalaj çözümleriydi.
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'na katılan Mondi Tire Kutsan, Yetkinlik 2012 kategorisinde yarışan üç adet oluklu ambalaj çözümüyle ödüle layık görüldü.
Türkiye oluklu ambalaj sanayisinin lider tedarikçilerinden Mondi Tire Kutsan, Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'nın Yetkinlik 2012 kategorisine katıldığı Rumeli Box, Balım Stand ve Choco-Energic Display adlı üç tasarımıyla ödüle layık görüldü.

Ambalaj Fuarı 2012

Avrasya Ambalaj Fuarı, 20–23 Eylül 2012 tarihleri arasında Ambalaj sektörünü TÜYAP’ta yapılacak. Bölgenin en büyük ambalaj fuarı olan Avrasya Ambalaj Fuarı, her yıl periyodik olarak büyüyerek devam ediyor. ASD Ambalaj Sanayi Derneği işbirliği,  AMD Ambalaj Makinecileri Derneği,  ESD Etiket  Sanayicileri Derneği, KASAD Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği, MASD Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği, OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği, SEPA Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin desteğinin desteklediği fuara Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ülkeleri ve diğer bir çok ülkenin katılımıyla gerçekleşecek. Online Kayıt için Buradan başvuru yapabilirsiniz.
Bu yıl ilk defa yapılan bir uygulama ile ziyaretçiler, ürün gruplarına göre ayrıştırılan salonlarda, aradıkları ürünlere kolayca ulaşacaklar. Katılımcı firmaların çeşitliliği ve ürün zenginliği sonucunda böyle bir yapının zorunlu olarak doğduğu fuar, yeni konseptiyle beklentilere ve sektörün dinamizmine cevap verecek.

Avrasya Ambalaj 2012, ziyaretçi ve katılımcılarına yeni pazar arayışlarının ve küresel rekabetin arttığı bu dönemde, yurt içinde sektörün gücünü arttırmasına, yurt dışında da yeni ve nitelikli müşteriler kazanma fırsatı sunacak.

6 Ağustos 2012 Pazartesi

50x300 METRE 23 MİKRON STREÇ FİLM

Blogumuzda kimi zaman kestirmeden, kimi zaman uzun uzun yazıyoruz. Hem kendi ürünlerimizi tanıtmak, hem de tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla yazdığımız yazılarımız Google tarafından kimi zaman sevilip hakettiği yere getirilirken, kimi zaman da gerilerde bırakılıyor. 

50x300metre 23 mikron streç film için daha evvel de yazmıştık. Ağustos ayı başladığı şu günlerde 23 mikron palet streci ton fiyatlarında bir miktar gerileme var. Değerli tüketicilerimizin haberdar olması için fazla geç kalmadan yazalım dedik. Tabi bu haberin mümkün olan en çok kişiye ulaşabilmesi için de siz değerli okuyucularımızın yazımızı mümkün olduğunca fazla paylaşmasında çok önemli fayda var.Sadece bu yazımızı değil, ambalaj sektörüne ait burada paylaştıklarımızı sizlerin de kendi sosyal ağlarınızda paylaşmanızı istirham ediyoruz. 23 mikron streç filmin hesaplanması ile ilgili buradaki yazımızda da gerekli teknik bilgileri vermiştik. 

Zaman zaman yine streç filmler hakkında aldığımız duyumları paylaşmaya devam edeceğiz.

4 Ağustos 2012 Cumartesi

FİYATLAR GERİ GELİYOR

Sektörün lokomotifi olan Süper Film koli bandı fiyatlarını geri çekme kararını açıklayarak yeni fiyat listesini yayınladı. 2011 yılının son çeyreğinde koli bantlarına zam yapan Süper Film, temmuz ayı sonu itibarı ile koli bant fiyatlarında yüzde 5'lik bir indirime gittiğini yeni listesi ile bayilerine duyurdu.
Sektördeki diğer bant üreticileri de ağustos sonuna kadar indirimli fiyat listelerini hazırlayacaklarını umut ediyoruz. Koli bandı sektöründe fiyat politikasını belirlemede otorite olan Süper Film A.Ş. İstanbul Satış Müdürü Fatih Burgucu, ramazan dolayısı ile bayilerine verdikleri iftar yemeğinde, bant piyasasındaki ithal ürünler ile sıkışan yerli üreticinin fiyat ayarlaması yapmaktan başka çaresi kalmadığını söyledi. Özellikle Çin'den ithal edilen kalitesiz koli bantlarının tüketiciyi cazip fiyatları ile etkilediğini, tüketicinin de fiyatı uygun olsun da isterse kalitesiz olsun mantığının bir türlü kırılamadığını açıklayan Fatih Burgucu yeni fiyatları diğer üretici firmaların da takip edeceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Yeni fiyat listesine göre Klas Bant yüzde 5'lik bir indirime giderken Elba, Astel, Novita ve Vege'nin de listelerinde yüzde 5 ila 8 arasında indirime gitmeleri bekleniyor.

26 Temmuz 2012 Perşembe

45x100 Klas Koli Bandı

45x100mt. Klas Koli Bandı



En: 45mm
Boy:100mt
Marka: Klas
Koli Adedi: 60'lı
Fiyatı: 1,78 TL+KDV

Açıklama: Fiyat, minimum 10 Koli ve üzeri için, nakit ödeme şekline göredir. İstanbul içi teslimat ücretsiz olup, İstanbul dışı alıcıya aittir. Şeffaf ve Kahverengi seçenekleri mevcut olup, fiyatları aynıdır.

İletişim: 0532 455 07 96 

Anahtar Kelimeler: klas koli bandı, koli bandı, 45x100 koli bandı, 45x100 bant, 45x100 koli bant

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Koli bandında yapışmama (atma) problemi

Yazın en sıcak ayları Haziran 15'ten, Ağustos 15'e kadar özellikle İstanbul'da ve denize sınırı olan bir çok ilimizde sıcak ve rutubet nedeniyle koli bantlarında yapışmama diğer tabiriyle atma problemi yaşanır. Yerli üretim hotmelt koli bantlarının hepsinde bu sorun bu zaman dilimi içerisinde karşımıza çıkar mutlaka. Böyle durumlarda eğer ortamı iyileştirmek maliyet açısından çok külfetli geliyorsa hiç olmazsa koli bantlarını yapıştırmadan evvel stokladığımız yerin klimalı olmasına dikkat edelim. Bir de koli üzerine yapılan uygulamada  bantların her iki ucunu birbirinin üzerine gelecek şekilde bantlayalım. Bu çok faydalı olacaktır.

İster Astel olsun, ister Klas ya da Elba hiç farketmez. Kışın soğukta yaşanan bu problem yazın da kendisini mutlaka gösterecektir. Yukarıda anlatıldığı gibi bir uygulama ile bu sıcak aylarda koli bandı yapışmama problemini bir nebze de olsa atlatmış olacaksınız.

19 Temmuz 2012 Perşembe

Kurumsal Kimlik İçin Baskılı Koli Bandı

Tüzel kişiliğe sahip olan firmalar, yeni iş yasasından sonra patronları hepten devre dışı bırakacağa benziyor. Kendi iş yerinde sigortalı bile olamayan patronlar, artık şirketlerine diledikleri gibi hükmedemeyecekler. Daha çok aile şirketlerinin rahatını kaçıran bu iş yasası zaten profesyonel yönetici ve personele sahip olanlar için pek de sıkıntı değil.

Bu kısa açıklamayı yaptıktan sonra kurumsal kimlikte baskılı koli bandından bahsedelim. Kurumsal her şirketin tabelasından tutun da araç giydirmesine, faturasına, zarfına kadar profesyoneller tarafından geliştirilmiş birer kurumsal kimliği var. 

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Maskeleme Bandı Nedir? Ne İşe Yarar?

Maskeleme bandı, endüstriyel ve sanayi sektörlerinde farklı uygulamalarda kullanılan ve değişik özellikler taşıyan endüstriyel bir banttır. Isıya ve soğuğa farklı derecelerde dayanıklı versiyonlarda üretilen maskeleme bantları; otomotiv, boya, medikal, tekstil, gıda ve daha bir çok alanda aranılan ve kullanılan maskeleyici ve koruyucu bir malzemedir. 

Otomotiv Sektöründe Maskeleme Bandı: 

Maskeleme bandı otomotiv sektöründe koruyucu ve maskeleyici malzeme olarak kullanılır. Genelde 80 santigrat dereceye kadar dayanıklı olan bantlar, otomotiv parçalarının fırınlanarak boyanması esnasında boyanmaması gereken yerlere uygulanarak, parça fırında boyanır. 
Aynı zamanda pistole ile yapılan boyama işlerinde de aynı şekilde boyanmaması gereken yerlere maskeleme bandı uygulanarak parça korunur. Maskeleme bandı yerinden söküldüğünde iz bırakmamalıdır.



Mobilya Sektöründe Maskeleme Bandı:

Mobilyacıların daha çok kağıt bant diye bildikleri aslında maskeleme bandının ta kendisidir. Otomotiv sektöründe kullanılanın tersine mobilya sektöründe kullanılacak maskeleme bantları ısıya değil kimyasal özellik taşıyan vernik, tiner gibi maddelere dayanıklı olması beklenir. Pistole ve fırça ile yapılan vernikleme, süsleme işlerinde korunması gereken yerlerin üzerini örtmek için kullanılır.



Camcılık Sektöründe Maskeleme Bandı:

Özellikle cam süsleme ve kumlama işlerinde desenlerin korunması için kullanılır. Maskeleme bandı kumlamaya maruz kalması istenmeyen bölgelere yapıştırılarak camın parlaklığını korur.


6 Temmuz 2012 Cuma

KOLİ BANDI

-Her fırsatta yazmaya çalışarak güncel kalmaya çalışmak bazen anlamsız yazılar ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Bu yazı da onlardan biri olacak gibi-

KOLİ BANDI

Koli bandı yazın sıcakta, kışın soğukta sürekli problem çıkaran ama olmazsa da olmaz olan bir ambalajlama ürünü. Yerlisi, ithali, hotmelti, akriliği, solventlisi derken farklı farklı ebatlarıyla koli bandı uzmanlık derecesinde bilgi gerektiren bir ambalaj malzemesidir. En fazla tercih edilen olarak 45*100 metre koli bandının neredeyse yüzde 50 den fazlası bu ebatla kullanılır, arkasından 45*40 metre, 60*100 metre, 75*66 metre gibi farklı ebatlar ile de kullanılan bant, koli büyüklüğüne göre ya da koli içerisindeki ürünün ağırlığına ve özelliğine göre değişiklik gösterir.



Ülkemizde koli bandı üreticileri çok fazla olmamakla beraber ülke ihtiyacını karşılayarak yurt dışına ihracat yapabilen kapasiteye sahiptirler. Vege, Astel, Klas, Elba, Novita ve Next Tape koli bantları kurumsal ve güvenilir markaların başında gelmektedir. 
Bir de ithal koli bantları vardır ki genelde akrilik ya da solvent olarak ithal edilirler, İthal koli bantları baskılı bant için uygun olmayıp aradığınız her ebata da ulaşamazsınız. En akıllıcası yerli üretim hotmelt koli bandı kullanmaktır. İhtiyacınız olduğu her an her yerden temin edebilir, ebat ve baskı yaptırma sıkıntısı çekmezsiniz.



5 Temmuz 2012 Perşembe

Koli Bandı Hırsızları

Başlık bazı kişilerin hoşuna gitmeyebilir, ama gerçek bu...
Hemen hemen her sektörde az ya da çok mutlaka bir miktar koli bandı kullanılıyor. Sirkülasyonu daim olan koli bandı bakkalda, züccaciyede, nalburda, benzinlikte kısaca her yerde satılıyor.
Türkiye'de eski ticaret kalmadı, enflasyonun olmadığı ve ya çok az olduğu ülkelerde rekabet çok zordur. Bizde de yakın tarihe kadar enflasyonsuzluk sıkıntısı çekmeyen tüccar, enflasyonsuz ticaretin düşük karlı düzenine alışamadı. 

Evvelden deponuza koyduğunuz koli bandına ve ya siparişini aldığınız baskılı koli bandına sık sık zam geldiğinden deponuzdaki koli bandı durduğu yerde para kazandırırdı. Bildiğim kadar ile 2012 yılından önce 3 sene kadar koli bandı ve baskılı koli bandına zam gelmedi. Hal böyle olunca piyasada fiyat istikrarı tam manasıyla uygulanıyordu. 

3 Temmuz 2012 Salı

Streç Film Üreticileri

Streç filmin metraj hesaplamasını daha evvelki  23 mikron palet streci yazımızda izah etmiştik. Bu yazımızda da streç film üreticilerinden bahsetmek istiyoruz. Streç film, diğer adı ile palet streç film hammaddesi çok ta karmakarışık formüllerden mamul olan bir malzeme değildir. Makine ve hammadde varsa üretim yapılabilir. Tabiki makine ne kadar son teknolojiye uygun olursa üretilecek strech de o kadar kaliteli olacak, mikron dalgalanması yaşanmayacaktır.

STREÇ FİLM ÜRETİCİLERİ KİMLERDİR?

Ülkemizde küçümsenmeyecek üretim teknolojileri kullanılmaktadır. Türkiye sanayisi, dünya sanayisi ile rahatça rekabet edebilir seviyededir. Ülkemizdeki streç film üreticileri yüksek teknoloji ürünleri makineleriyle hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalara streç film üretmekte, özellikle Ortadoğu ve eski SSCB ülkelerine ihracat yapmaktadır. Üretilen streç filmlerin kalitesi de istenilen kalite standartlarının çok üzerindedir.
Türkiye'de ilk streç film üretimi yapan firma Korozo'dur. Ardından üretime geçen Vatan Plastik, Elba ve diğerleri sıralanabilir. 
Ham maddeden streç filmin üretimini yapan bu firmaların ürettiği ürünleri jumbo olarak satın alan aktarmacı diye tabir edilen ara üreticiler de el ve makine streçlerini son kullanıcıya ulaştırmak için çalışmaktadırlar.


Yukarıda streç film makinelerinden örnek resimler verilmiştir.

27 Haziran 2012 Çarşamba

Koli Bandı Sektöründe Güven Veren Marka PROBANT

Bu yazımızda Koli Bandı sektöründe hizmet veren PROBANT Koli Bantlarından söz edeceğiz. Probant,  yerli malı hotmelt koli bandı markasıdır. Emitası 16 kodu ile kayıtlı kağıt, karton (mukavva) ve bunlardan yapılmış ürünler, plastik malzemeden mamul ambalajlama ve sarma malzemeleri, matbaa ve ciltleme malzemeleri. Basılı evraklar, basılı yayınlar, takvimler, posterler, fotoğraflar, afişler, tablolar, çıkartmalar. Kırtasiye, büro, eğitim ve öğretim malzemeleri, büro makineleri, badana ve boya işleri için fırçalar ve rulolar. gruplarına kayıtlıdır.

PROBANT Ne Üretir?

Probant, başta koli bandı olmak üzere; baskılı koli bandı, maskeleme bandı, çift taraflı bant ve palet streci üretmektedir. 

PROBANT Nereden Tedarik Edilir?

PROBANT, Türkiye'nin her yerinde kurulu bayi ağıyla kolayca ulaşılabilecek bir markadır. Tek yapmanız gereken Google arama motoruna PROBANT yazmak.

Şimdilik bu kadar. Yazımıza devam edeceğiz....



23 Mikron Palet Streci

Önceki sayfada 17 mikron palet strecinden bahsetmiştik. Aslında aralarında da pek bir fark olmayan 23 mikron palet streci de aynı amaçlar için kullanılmaktadır. 23 mikron streç film biraz daha mukavemetli, biraz daha sıkı sarımlı olmakla, daha ağır, daha fazla korunmaya ihtiyaç duyan paletler için idealdir. 

23 Haziran 2012 Cumartesi

17 Mikron Streç Fiyatları

En fazla talep gören streç film ebatı olan 17 mikron streç film, 2,300 gram net ağırlıkta olduğunda net 300 metredir. Tabi strecin sarıldığı kartonu da ayrı olarak tutmak gerekiyor. En iyi ihtimalle 17 mikron streç filmin içerisine 250 gram karton kuka konulduğunu var sayarsak toplam ağırlığın en az 2,550 gram olması gerekiyor.
Gelelim fiyatına; yukarıdaki özelliklere sahip olan bir streç film hemen hemen 9 TL+KDV civarında seyrediyor bu aylarda.. Bir önceki yazımızda belirttiğimiz gibi fiyatların düşmesiyle birlikte 9 TL'yi tavan fiyat olarak baz alabiliriz. Daha yüksek bir fiyatla yapılacak alımlarda muhtemelen karlı bir alışveriş yaptık diyemeyeceğiz. 

Fiyatlar Düştü

Yaz geldi, okullar tatil oldu ve işletmeler bir bir yıllık izinlere çıkmaya başladılar. Streç film fiyatları da bu aralar aşağıya doğru bir düşüş eğilimine girdi. Gerek makine strecinde gerekse el streçlerinde gözle görülür fiyat düşüşü gözlemleniyor. 

Metraja Dikkat:
Fiyat rekabetinde bulunamayanların başvurduğu kısa metrajlı ürün satma yarışı da gitgide artıyor. Firmalardaki satınalma departmanlarının bu konuda kendilerini geliştirmeleri ve streç fiyatları ve metrajları hakkında daimi bir dikkat içerisinde olmaları gerekiyor. Aksi halde pusuda bekleyen metraj hırsızları haksız kazancı sizden elde edebilirler...

8 Haziran 2012 Cuma

Geri Dönüşüm Fuarı


Türkiye'de bir ilk olarak açılan fuara katılım büyük. 2023 yılına kadar yaklaşık 60 milyar Euro çevre yatırımı planlayan  Türkiye’de, geri dönüşüm, atık yönetimi ve çevre teknolojileri  sektörünün uluslararası tek fuarı olan REW İstanbul bugün başladı.  İFO Fuarcılık tarafından T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın  desteğiyle 8.’si gerçekleştirilen fuarda, 3 kıtadaki 23 ülkeden 332 firma en yeni ürün ve teknolojilerini sergiliyor. Almanya’nın Hessen ve Bavyera Eyaletleri’nin yanı sıra Hollanda, Romanya, İtalya ve İsviçre’nin milli düzeyde katılım gerçekleştirdiği REW İstanbul 2012, sunduğu teknoloji, finansman ve uygulama çözümleri ile KOBİ’ler başta olmak üzere üretim tüm yapan tüm sanayi kesimini, yerel yönetimleri, bu konuda çalışan akademisyenleri ve sektör profesyonellerini yakından ilgilendiriyor.

İlki 2005 yılında gerçekleştirilen ve düzenlendiği her yıl katlanarak büyüyen  Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı REW İstanbul 2012 Türkiye’nin yanı sıra aralarında ABD, Çin, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, İspanya ve Hindistan’ın da olduğu toplam 23 ülkeden 332 firmanın katılımıyla başladı.  Geri Dönüşüm, Geri Kazanım, Katı Atık, Su ve Atık Su, Atık Gaz ve Yeşil Enerji alanlarındaki en son ürün, teknoloji ve uygulamaları bir arada sunan fuar, yerel yönetimler, yerli sanayici ve yatırımcılar ile sektörünün dünya devi yabancı firmaları 8. kez buluşturuyor. Sunduğu teknolojilerle “Atıkların çöp olmadığını” gösteren REW İstanbul 2012, sanayiciye çevreyi mümkün olduğunca az kirleterek, alternatif hammadde ve enerji kaynakları ile üretim yapma yolları sunuyor…REW İstanbul 2012, ticari bir organizasyon olmasının ötesinde, sanayi kesimi, KOBİ’ler ve yerel yönetimler için; atıkların nasıl tekrar üretime geri kazandırılabileceğini, atıktan enerji üretmenin yollarını, atık yönetimi konusundaki uygulamaları ve ihtiyaç duyacakları teknolojik altyapıyı uluslararası  ölçekte sunan büyük bir paylaşım platformu olarak öne çıkıyor. Fuar,  özellikle çevre lisansı almakla yükümlü olan üretici kesime,  çevre yatırımları ve bunların finansman çözümleri konusunda yol gösteriyor.

26 Mayıs 2012 Cumartesi

Streç Film Nereden Alınır?

Ham maddesi PVC olan streç film ambalajlama ve taşıma süreçlerinde kullanılan sarf bir malzemedir. Ürünlerimizin sevkiyat esnasında zarar görmesini engellemek için kullanılan streç film, ürünler üzerine gerdirilerek sarılır. Streç filmin kalitesi işte burada ortaya çıkar.

STREÇ FİLM NEREDEN ALINIR?

Streç film, kullanım alanına uygun olarak her yerden alınabilir aslında. İşletmemizin ihtiyaçlarını karşılayacak özellikteki malzemeye ulaştığımızda iyi bir pazarlık sonrasında satın alma yapabiliriz. 

İYİ BİR STREÇ FİLM NASIL OLMALIDIR?

İyi streç film, en az 1/3 oranında gerdirmeye mukavemetli olmalı, asla yırtılmamalıdır. 300 metre olarak satın aldığımız streç film normal koşullarda 900 metreye kadar gerdirilmeli, uygulama yapan kişiyi yormamalıdır. 


Arama: Google





25 Mayıs 2012 Cuma

Streç Film Fiyatları

STREÇ FİLM:          


Palet üzeri ambalajlamanın vazgeçilmez ürünlerinden birisi olan streç film ambalajlama kalemlerinde önemli bir meblağ oluşturmaktadır. Kullanım alanlarına göre 17 mikron, 23 mikron ve 46 mikron olarak üretilen streç filmler, karton bir masura üzerine 50 santim genişliğinde ve 300 metre olarak sarılırlar. Koli içerisinde 6 adet bulunan streç filmlerin ham maddesi polietilen denilen bizim bildiğimiz naylondur.


STREÇ FİLM FİYATLARI:

Yukarıda özellikleri belirtilen streç filmlerin fiyatları ise kalitesine, metrajına, içerisindeki masurasına göre değişiklik göstermektedir. 
Streç film fiyatları adet bazında bilinse bile asıl olan streç filmin ağırlığıdır. Örneğin 17 mikron streç film 300 metre olması için 2 kilogram 300 gram olması gerekirken, 23 mikron streç film 3 kilogram  100 gram olmalıdır. 
En önemli etkenlerden birisi de streçin sarıldığı içindeki masurasıdır. Normal koşullarda bir streç filmde yaklaşık olarak 350 gram masura bulunması gerekirken işin kısa yoldan kazanma peşinde olan bazı kişiler streç filmdeki masurayı 700-800 hatta 900 grama kadar çıkarmaktalar. Bunun asıl amacı müşteriye palet streç filmi satmak yerine masura satmaktır ve hiç hoş bir davranış değildir.

Bu kadar bilgi verdikten sonra fiyatlar nerede denildiğini duyar gibiyim. En güncel ve en doğru fiyatlar için tavsiyemiz BURADAKİ linkten faydalanmanızdır.